FROKOST og KVELDSMAT
Brødskiver med smør/margarin og pålegg
100 %: De fleste bildene i APPetitus har to halve brødskiver, som regnes som 100 %.
50 %: Dersom man normalt spiser en halv skive til frokost angis dette som 50 %.
Frokostblanding
100 %: En porsjon frokostblanding - for å anslå mengde, se på skålen som ligner mest på den som personen vanligvis bruker. Det er kun innholdet i én av skålene som teller med i porsjonsstørrelsen.
50 %: En halv porsjon frokostblanding - for å anslå mengde, se skålen som ligner mest på den som personen vanligvis bruker. Det er kun innholdet i én av skålene som teller med i porsjonsstørrelsen.
SMÅMAT
Frukt
100 %: En hel frukt
50 %: En halv frukt
Yoghurt
100 %: Et fullt lite porsjonsbeger (125 ml)
50 %: Et halvt lite porsjonsbeger
Nøtter
100 %: En håndfull
Knekkebrød
100 %: Et knekkebrød med smør/ og pålegg.
LUNSJ
Brødskiver
100 %: De fleste bildene i APPetitus har to halve brødskiver, som regnes som 100 %.
50 %: Dersom man normalt spiser en halv skive til frokost angis dette som 50 %.
Suppe
For å anslå mengde, se skålen som ligner mest på den som personen vanligvis bruker. Det er kun innholdet i én av skålene som teller med i porsjonsstørrelsen.
100 %: En full porsjon ca. 3,5 dl
50 %: En liten porsjon ca. 2 dl
MIDDAG
Middagsporsjon
100 %: En full porsjon
35 %: En liten porsjon
GODBIT
Kake
100 %: Ett kakestykke (ca. 3 cm)
50 %: Et halvt kakestykke (ca. 1,5 cm)
Iskrem
100 %: 3 store skjeer
50 %: 1,5 store skjeer