FROKOST og KVELDSMAT

Brødskiver med smør/margarin og pålegg

100 %: De fleste bildene i APPetitus har to halve brødskiver, som regnes som 100 %.

50 %: Dersom man normalt spiser en halv skive til frokost angis dette som 50 %.

100%
50%
100%
50%

Frokostblanding

100 %: En porsjon frokostblanding - for å anslå mengde, se på skålen som ligner mest på den som personen vanligvis bruker. Det er kun innholdet i én av skålene som teller med i porsjonsstørrelsen.

50 %: En halv porsjon frokostblanding - for å anslå mengde, se skålen som ligner mest på den som personen vanligvis bruker. Det er kun innholdet i én av skålene som teller med i porsjonsstørrelsen.

SMÅMAT

Frukt

100 %: En hel frukt

50 %: En halv frukt

100%
50%
100%

Yoghurt

100 %: Et fullt lite porsjonsbeger (125 ml)

50 %: Et halvt lite porsjonsbeger

Nøtter

100 %: En håndfull

100%
100%

Knekkebrød

100 %: Et knekkebrød med smør/ og pålegg.

LUNSJ

Brødskiver

100 %: De fleste bildene i APPetitus har to halve brødskiver, som regnes som 100 %.

50 %: Dersom man normalt spiser en halv skive til frokost angis dette som 50 %.

100%
50%
100%
50%

Suppe

For å anslå mengde, se skålen som ligner mest på den som personen vanligvis bruker. Det er kun innholdet i én av skålene som teller med i porsjonsstørrelsen.
100 %: En full porsjon ca. 3,5 dl

50 %: En liten porsjon ca. 2 dl

MIDDAG

Middagsporsjon

100 %: En full porsjon

35 %: En liten porsjon

100%
35%

GODBIT

100%
50%

Kake

100 %: Ett kakestykke (ca. 3 cm)

50 %: Et halvt kakestykke (ca. 1,5 cm)

Iskrem

100 %: 3 store skjeer

50 %: 1,5 store skjeer

100%
50%