Eva – overarbeidet datter

Eva er 55 år og hennes mor har fått alzheimer, hun er fremdeles ganske frisk men stadig er det nye ting hun ikke klarer.  Eva er i full jobb som frisør, er skilt med to barn på 15 og 19 år og har en ny kjæreste.   Faren er fortvilet og sliter med å klare å ha sin kone hjemme og spør stadig om Eva kan komme å hjelpe til. Han er selv litt glemsk og det er moren som har laget mat i alle år. Nå vet hun ikke hvordan hun skal gjøre noe lenger og Eva ser de begge har gått ned i vekt. Eva har en bror men han bor på en annen kant av landet og er lite på besøk. Eva snakker med han og blir enig om at han også må hjelpe til ved å være tilgjengelig på facetime når de spiser. Han laster ned appen og sier han skal forsøke å ha den åpen så mye han kan.

På kommunens rådgivningskontor anbefaler de å ta i bruk Appetitus og nettbrett for å følge opp.  Faren har allerede nettbrett og hun kjøper et til så moren også har et eget. Huntar med seg barna og de installerer Appetitus på brettet til mor og legger inn masse bilder fra opplevelser moren har vært med på og fjerne alt de kan ellers fra nettbrettet.

Så drar de til foreldrene og lager middag til alle før de setter seg ned for å forklare hva som er planen. Barna sitter med bestemor og viser henne bilder og forsøker å lære henne hvordan hun kan trykke på og bla i bildene. Så viser de Appetitus og hvordan hun kan bruke det for å fortelle hva hun kunne tenke seg av mat.

Faren sitter med Eva og de laster ned appen til hans brett også og de stiller inn brettet slik det står i veiledningen og ser på matrettene sammen.

Mens barna masser på moren drar de i butikken og får kjøpt inn de de har sett kunne være bra å spise den neste uken.

De drar hjem og lager en liten dessert og ringer opp broren via appen.  Hver dag tikker det inn en rapport til Eva som gir henne oversikt over hva de spiser.  Hun må ofte ringe å sjekke hvorfor de ikke har registrert og stikke innom å veie. Men hun opplever at de spiser mer og jevnere og selv om det ikke alltid blir registrert så gir det en trygghet på at hun passer på dem. Broren er stadig på tråden med foreldrene via nettbrettet og Eva føler hun takler utfordringen bedre og barnebarna hjelper også til med å dra innom litt oftere og de oppdaterer bildene med nye når de er på besøk.

Overarbeidet kvinne bak en skjerm
Sunn mat lagt i hjerte form med et stetoskop