Thomas – en sønn med mye å gjøre

Thomas er 47 år er har gjort karriere som leder i et stort selskap. Han har kone og tre barn som skal følges opp på både skole og i idrett. Hans kone har er også leder og de sliter i ekteskapet. Moren til Thomas døde for noen år siden og faren, Einar, bor alene. Han er blitt 83 år og Thomas er bekymret og plages med dårlig samvittighet. Han ser faren blir tynnere. Den store koslige julenissemagen er nesten borte, sa datteren sist de var på besøk og han virker slapp og tiltaksløs. Han får råd fra en venn om å sjekke om faren får i seg nok mat og tips om at Appetitus kan lastes ned for å hjelpe til å følge med. Faren sier han ikke er sulten lenger og er ikke noe god på å lage mat. Så det blir mye brødskiver og pølser med lompe, han savner kona og livet har ikke så stor mening lenger.  Thomas snakker med familien og de blir enige om å passe på bedre. De setter opp en ipad på kjøkkenet og alle har ansvar for å skur Appetitus på når de er der. De viser Einar hvordan dette fungerer og blir enige om at de skal hjelpe til å handle litt og ikke minst snakke sammen når han lager seg mat.

Thomas kjøper inn ferdigretter som ligger i appen og også andre ting som energiberikning, protein shakes og annet som han møter når han blar i appens matretter.  De sier de også skal begynne med søndagsmiddag og Einar som fremdeles kjører bil er alltid velkommen.  Kona og barna er også med. De må jobbe litt med å få han til å bruke appen men etterhvert ser Einar at dette gjør livet bedre og han skjønner at han fort kan bli pleietrengende om han ikke skjerper seg. Og gradvis gir appen inn i hans daglige rutiner. Han får ekstra ipad og har lade stasjoner på 3 steder i huset så han alltid har ipad tilgjengelig.

Etter noen måneder er det jul og da ønsker Einar seg ny jakke med stor innerlomme så han alltid kan ha med seg skjermen sin som han kaller den.  Julenisse magen vil ikke komme tilbake men det er bare bra sier legen og Einar følger seg bedre. Thomas har litt mindre dårlig samvittighet, er litt mindre sliten og hele familien gleder seg over at de hjelper Einar til å klare seg selv.

 

Lege forklarer en eldre mann informasjon på et nettbrett.
Sunn mat lagt i hjerte form med et stetoskop
Trøtt overarbeidet mann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.