Kari – bor hjemme med katten sin

Kari er 80 år og ble enke for noen år siden. Hun har barn og barnebarn som bor litt spredt rundt i landet. Hun har venner og klarer seg ganske bra selv og har mye selskap i katten Kåre. I det siste har hun begynt å glemme å spise for hun er ikke så sulten lenger. Noen ganger er det katten som vil ha mat som gjør at hun kommer på at hun må spise. Det er litt trist å spise alene også, så hun merker at hun spiser mye de dagene hun er ute eller har besøk og lite når hun er alene hjemme.  Sist datteren var på besøk så la hun merke til at moren hadde blitt tynnere . De snakket om det og de ble enige om at datteren skulle hjelpe sin mor å passe bedre på dette. Datteren hadde hørt om APPetitus som alle i kommunen kunne bruke gratis. Kari var allerede ipad bruker og de lastet appen ned.  Datteren gikk på web siden og leste litt mer om hvordan den kunne brukes. Kari veide seg og de gikk inn i appens innstiller og la inn email adresser og måltidsjusteringer. De satt sammen og testet ut appens funksjoner, så på matretter som Kari kunne tenke seg å spise.  De ble enige om bruke appen til å sikre at Kari ikke glemmer og for å få inspirasjon til å lage mat selv, handle og sikre at hun ikke blir tynnere. Så tok de en tur i butikken for å sørge for at det var bra med mat i skapene, de brukte handlelisten som de hadde laget når de gikk gjennom matrettene i appen.

For å få litt mer selskap så blir de enige om at datteren skal ha appen åpen når hun kommer hjem fra jobb og at Kari kan forsøke å ringe når hun spiser middag og kvelds.

Hver dag får datteren en mail som viser gårsdagens næringsinntak og kan følge med. Noen dager er det lite mat og da tar hun en telefon for å sjekke. Hun ber moren sin spise litt mer, ta godt med fløte i kaffen og drikke en energidrikk ekstra. Dette fungerer veldig bra og etter noen uker ser Kari at hun har sluttet å gå ned og føler hun også har mer energi. Både Kari og datteren koser seg med de korte samtalene på video flere dager i uken.

Gledelig overrasket eldre dame som ser på en skjerm.
Katt som ser på et nettbrett
Masse frukt og grønnsaker