Forskning om ernæring

Det er sagt og skrevet mye om betydningen av mat og drikke, for trivsel, velvære og for å holde seg så frisk som mulig. Det finnes uendelig mange artikler om viktigheten av mat og riktig ernæring. Overvekt såvel som undervekt utgjør store helsemessig risiko. Forskning tyder på at overvekt kanskje er mest problematisk i unge år, og undervekt er et betydelig problem med økende alder. Det er ikke så mange enkle hjelpemidler som finnes for å forebygge ernæringsproblemer, stimulere til å spise litt mer, og vise hva et godt hverdagskosthold kan bidra til. Bruk av teknologi for forebygging og behandling er i stor grad rettet mot trening og kostregistrering og treffer helst de yngre aldersgrupper som er opptatt av vektreduksjon. Med APPetitus tilbyr vi en app for alle, uavhengig av alder, der man registrerer vanlig mat og drikke, får en enkel oversikt over ernæringsinntak tilpasset deg.

Her finner du linker til andre prosjekter som kan være interessante dersom du er interessert i mat som medisin og teknologi som støtteverktøy.

Regjeringen har satt ernæring høyt på dagsorden gjennom Nasjonal Handlingsplan for Bedre Kosthold. Les mer om handlingsplanen her.

Helseminister Bent Høye sier at mat kan utrette mirakler. Les her

Matlyst er roten til både det gode og onde. Les her

Teknologi reduserer både sykdom og behov for hjelp. Les her

Den glemte epidemien: Her finner du ulike linker til studier:

Publiserte artikler linket til APPetitus

APPetitus UIO: https://www.med.uio.no/helsam/forskning/prosjekter/appetitt/

APPetitus :  https://fagbladet.no/nyheter/se-hvordan-nettbrettet-hjelper-astrid-til-a-spise-nok-sunn-mat-6.116.598205.0b5fefad80