Slik kan appen brukes av deg som er pårørende

Er du bekymret for om en du bryr deg om får i seg nok næring og sliter du med dårlig tid og dårlig samvittighet. Appen APPetitus kan gi deg litt hjelp i hverdagen.

Du legger laster ned på et nettbrett eller en smarttelefon. Vi anbefaler nettbrett for den som skal bruke appen for å registrere hva en spiser. For deg kan det holde med en smarttelefon.

Du legger inn litt informasjon under innstillinger og dere er i gang. Brukerveiledningen finner du her.

Det din nærmeste må lære seg er å trykke på knappen for å åpne brettet og trykke på appetitus ikonet.

Å lære seg å bruke nettbrett kan være til stor glede for eldre og andre som sitter mye stille og alene. Det er en verden av muligheter for å lese nyheter, spille, holde seg oppdatert og de fleste som lærer det blir nærmest avhengige. Akkurat som oss. Veldig mange tjenester for eldre vil også fremover utvikles for å brukes på nettbrett. Så for å sikre at dine nærmeste får det beste av tjenester så lær dem nettbrett!  Og de aller fleste har ikke problemer med å få det til heller.

Når en er kommet inn i appen så er det bare å sveipe skjermen til en finner det en vil ha og trykke SPIS.

Om det er noe en ønsker å ha i skapet trykker du på ØNSKE.

Og vil du snakke med noen så trykker du VENNER og så ringer du.

Når dere møtes kan du gå inn å se hvor mye som er blitt registrert og dere kan snakke om utfordringer, ønsker og hva som trenges å kjøpes inn.

Dersom du fortsatt er bekymret.

Dersom du fortsatt er bekymret kan du kjøpe en elektronisk vekt som kobles opp. Om dere avtaler at den skal brukes hver morgen så kan du følge med å se at vekten er stabil eller går riktig vei.

Du kan også ta appen med til legen og bruke den til å dokumentere og forklare problemet. Dette kan gi hurtigere tilgang til mer hjelp.